Meer over Ellis

Ellis is een professionele schrijfdocent. Vanaf 2017 geeft ze lessen in poëzie en creatief schrijven. In 2020 rondde ze de Docentenopleiding Creatief Schrijven (DOCS) af bij ScriptPlus in Amsterdam. Eerder volgde ze een opleiding Proza Schrijven bij Script Plus en heel veel andere schrijfworkshops en -trainingen. Ze is nog lang niet klaar met bijleren.

Ellis gaat nog steeds naar school. Op een middelbare school geeft ze ieder jaar een introductieles poëzie aan alle brugpiepers. Voor basisscholen geeft ze workshops creatief schrijven – zoals poëzie en kranten maken – in de les of als naschoolse activiteit.

Ellis heeft schrijfervaring. Als columnist, als webredacteur, als eind- en hoofdredacteur van tijdschriften en als stadsdichter van Zaanstad. Ze publiceerde een aantal gedichten in bloemlezingen en in 2019 kwam haar gedichtenbundel Vloeibaar vacuüm uit bij uitgeverij Hub Dohmen.

Ellis is ondernemend. Ze is één van de initiatiefnemers van stichting ZPINK – beweging voor woordkunst, die de taalkunst onder de aandacht wil brengen.