Wie is Ellis

Een levensgenieter. Ik houd van het leven met alle ups en downs. Ik geniet van de ups: vakanties, lekker eten, spelletjes doen, samen zijn met mijn gezin, leuk werk. Nou ja, je herkent het wel. De downs horen bij het leven, maar vind ik minder leuk: ziekte en zeer, tegenslagen in werk, ruzies, mijn eigen onzekerheden, rouw en verlies. Die herken je ook wel. Eigenlijk ben ik gewoon mens. Net als jij.

Love life, live it!

Ik ben vrolijk, nieuwsgierig, creatief, ondernemend en houd enorm van nieuwe ontdekkingen. De laatste jaren maakte ik vooral een ontdekkingsreis naar mezelf, naar mijn eigen hart. Met Reiki, meditatie, lichaamswerk en Qichung leerde ik te luisteren naar mezelf. Waar word ik gelukkig van?

Van creatief zijn, vooral schrijvend. Ik volgde verschillende schrijfcursussen zoals Proza schrijven bij Script Plus. Toen ik in 2017 stadsdichter van Zaanstad werd, ging ik – met vallen en opstaan – lesgeven in poezie. De Docentenopleiding Creatief Schrijven (DOCS) bij Script Plus gaf me een stevige educatieve en creatieve basis. Inmiddels geef ik les aan kinderen en volwassenen.

Ik word ook gelukkig van nieuwe dingen leren. Boekbinden bijvoorbeeld. Die ervaring verwerk ik nu in creatieve schrijfworkshops. En in 2020 startte ik met de opleiding Intuitieve Coaching bij IMC Mensontwikkeling, vanuit nieuwsgierigheid vooral. Naar mezelf én naar – de toen voor mij zweverige dingen – meditatie, aura’s en chakra’s bijvoorbeeld. In tegenstelling tot mijn verwachting dat ik meer zou gaan zweven, werd ik daarmee veel aardser en gegrond. En zag ik mogelijkheden om verder te werken aan mijn geluk, want….

…. ik word gelukkig van een verbinding aangaan met anderen. Tot 2019 werkte ik in de huisartsenzorg als praktijkondersteuner somatiek; ik begeleidde mensen met een chronische ziekte zoals suikerziekte of copd en deed stoppen-met-roken begeleiding. Het 1-op-1 contact miste ik, maar ik wilde niet meer in de zorg werken. Nu kan ik coachen vanuit mijn eigen coachpraktijk Indlovu.

Nou, dat doe ik allemaal. En wie ben jij?

%d bloggers liken dit: