Poëzie op wielen

poeziekarDe voorbereidingen voor de Hembrughappening zijn in volle gang. Collega-stadsdichter Jeroen van Leeuwen en ik gaan op stap met de Poëziekar. Om poëzie naar de mensen te brengen en uit de  mensen te halen.

Openbare gelegenheden zoals festivals zijn mooie momenten om poëzie onder de mensen te brengen, dus greep ik de kans om tijdens de Hembrughappening ‘iets’ te doen met beide handen aan. Poëzie kun je laten lezen, kun je voordragen, maar het leukste is toch ‘poëzie doen’. Op die manier kun je mensen kennis laten maken met de mogelijkheden van poëzie. Tijdens een vrolijk festival mag dat natuurlijk op een speelse verrassende manier. Zo werd het idee geboren een doos te vullen met poëzie. Nadenkend over de logistiek werden daar ook wielen onder bedacht. En voilá: een poëziekar! Na wat schuren, verven, stoeien met schroeven en scharnieren is het een vrolijke wagen geworden, die aan de hand of fiets meegetrokken kan worden.

Poëziemenu

Zonder inhoud geen poëzie! Samen met collega-stadsdichter Jeroen van Leeuwen wordt er gewerkt aan de inhoud. Tijdens de Hembrughappening zullen we een menu van licht en zwaarder verteerbare poëzie serveren.

Plakpoëzie

plakpoezieVerder dagen we u uit zelf poëzie te maken, want dat kan! De poëziekar komt gevuld met woorden die u kunt gebruiken; uit kranten en tijdschriften, op papier en grote houten puzzelstukken. Plak een liefdesgedicht, een motto of een geinig versje op papier of leg het in het gras. Wij zijn benieuwd.

De poëziekar trekt verder

Tijdens de Open Doe Dag van Fluxus op 16 september kunt u ook kennismaken met de Poëziekar. En met Ellis van Atten, die bij Fluxus de cursus ‘Schrijf een gedicht’ aanbiedt.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: