Het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

DSC_0008
Initiatiefnemer Edward Molkenboer met het eerste exemplaar

Dinsdag 12 december was de lancering van het boek ‘Wat kan ik van u leren?’ in Haarlem. Voor dit sympathieke initiatief van stichting ‘Goed doen voor een ander’ om vijftig lessen van ouderen te bundelen in een boek interviewde ik Wouter. Een stoere, eigenzinnig oudere die ik wel eens bij de buren ontmoette en mij nieuwsgierig maakte. Ik wilde hem wel beter leren kennen.

De kennismaking was de moeite waard. Een boeiend levensverhaal, dat natuurlijk nooit in 1500 woorden past. Mooie zienswijzen. Ik sprak een tevreden man, die zijn hart volgde, een betere wereld wilde en zich daar op zijn manier nog steeds voor inzet. Een man, die gelooft dat we de goede kant op gaan. Met zo’n instelling wil ik ook oud worden. En die betere wereld wil ik ook! Door goed te doen voor een ander en dat doe ik op mijn manier: schrijven.

DSC_0009
Inge, Ellis en Wouter paginagroot in het boek

De totstandkoming van het boek leverde heel wat kennismakingen en koffievisites op; vijftig ouderen, vijftig schrijvers, vele fotografen, een heel stoet redacteuren, vormgevers en niet te vergeten initiatiefnemer Edward Molkenboer. Ik maakte kennis met Wouter én met Inge Stoffer, die foto’s maakte van Wouter. Het boek geeft een inkijkje in het leven van Wouter en negenenveertig andere ouderen. Met de opbrengsten van het boek wordt een koffieschenkproject gesteund om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen en te bestrijden.

Een boek voor bij de koffie!

Het resultaat is een prachtig boek om op je tafel te leggen, het steeds weer op te pakken, te lezen en de foto’s te bekijken. Je kunt het gewoon bestellen, dat kan hier: ‘Wat kan ik van u leren?’

Als je de steuncode ea-260 ook invult, steun je mijn schrijverij ook nog wat;-)

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: