Woordkunst spinken met ZPINK!

spinkenOnbegrijpelijke titel, alsof ik zelf een woord heb verzonnen.  Toch is dat niet zo. Spinken is een oud Nederlands en/of Zaans woord en betekent ‘op de voorgrond treden’, ‘opvallen’ en ‘de eerste viool willen spelen’. Een vergeten woord, dat opnieuw leven ingeblazen wordt met de oprichting van stichting ZPINK. Met een Z van Zaanstad, een Z van een beetje eigenwijs en bovendien: de Zaankanter spreekt die toch uit als een S. ZPINK is een beweging voor woordkunst!

Al een aantal jaren organiseer ik, met andere dichters en woordliefhebbers verschillende activiteiten op het gebied van woordkunst, zoals Dichter bij Poelenburg en de Zaanse Jongeren Poëzie Wedstrijd. Daarbij werk ik vaak samen met Giovanni Masetti van Krachtige woorden, Sterke verhalen. Tot nu toe werken we veelal op persoonlijke titel, vanaf deze week ook vanuit stichting ZPINK.

Wij geloven dat woorden verbinden en dat je met woorden prachtige dingen kunt maken. Iedereen spreekt een taal, kan daar aan mee doen en het laten zien! ZPINK initieert, organiseert en ondersteunt woordkunstactiviteiten in de Zaanstreek en biedt verschillende soorten podia. Begin 2019 gaat ZPINK met woordkunst SPINKEN! Volg ons  via Facebook om op de hoogte te blijven.

Vorige week is stichting ZPINK opgericht met bestuursleden Rick van der Made, Yeng Nacion en Marcel de Kleijn. De komende weken zijn we nog druk met zakelijkheden; rekening, logo en website. En dan: SPINKEN maar!

44193187_314857202664092_7946477632688750592_n

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: